RDW RME raadplegen

Als APK-keurmeester maakt u tijdens het keuren van voertuigen gebruik van meetmiddelen. Deze meetmiddelen moeten volgens de RDW voldoen aan bepaalde eisen. Om te zorgen dat de meetmiddelen aan deze eisen voldoen, dienen deze te beschikken over een geldig certificaat van herkeuring (ijking), dat afgegeven wordt door een NMi erkende leverancier (onderzoeksgerechtigde). Een geldig certificaat van herkeuring wordt geregistreerd in een database van de RDW genaamd RME. Het RME (Register Meetmiddelen APK) is de database van de RDW waarin alle periodiek gekeurde meetmiddelen voor u als APK keurmeester worden geregistreerd. 

Meetmiddelen die moeten beschikken over een geldig certificaat van herkeuring zijn:

 • Deeltjesteller
 • Viergastester
 • Nulemissie
 • Roetmeter
 • Pedaalkrachtmeter
 • Rollenremtestbank
 • Platenremtestbank

Hefbruggen vallen niet onder meetmiddelen en worden daarom niet vermeld in het RME. RDW-inspecteurs bekijken alleen ter plaatse of de hefbrug gekeurd is en voorzien is van de nodige keuringsstickers.

Wie gebruikt het RME?

Het Register Meetmiddelen APK (RME) wordt gebruikt door de RDW, de onderzoeksgerechtigde én door uzelf.

 • RDW gebruikt RME om te controleren of de keuringsinstantie beschikt over de juiste meetmiddelen en of deze meetmiddelen een geldige keuring hebben.
 • De onderzoeksgerechtigde (JN Testapparatuur BV in ons geval) meldt de goedkeuring van de gekeurde meetmiddelen in het RME, meetmiddelen zijn dan officieel voorzien van een geldig certificaat van herkeuring. 
 • U kunt ook zelf het RME gebruiken. Verkoopt of gebruikt u de meetmiddelen tijdelijk niet? Dan kunt u dit zelf registreren in het RME.

Via de onderstaande button (vanaf de computer met RDW certificaat), komt u direct in het RME. Hier ziet u uw apparatuur staan met de data van verloop certificering.

Waarom het RME raadplegen?

Het RME Raadplegen heeft drie doelen:

 1. RDW-erkenninghouders hebben inzage welke meetmiddelen er geregistreerd staan met de keurings-/vervaldatum.
 2. Onderzoeksgerechtigde legt de goedkeuringsdatum van de meetmiddelen in het register vast.
 3. RDW krijgt inzicht of de benodigde meetmiddelen aanwezig zijn en of deze een geldige keuring hebben. Is een keuring verlopen dan kan RDW de erkenninghouder stilleggen totdat de keuring van het apparaat is uitgevoerd.

JN Testapparatuur als uw onderzoeksgerechtigde?

JN Testapparatuur is een onderzoeksgerechtigde: een NMi erkende leverancier van meetmiddelen. En kan daarom uw meetmiddelen (afkomstig van JN Testapparatuur BV) periodiek keuren en voorzien van een geldige certificering. Met meer dan 1700+ tevreden klanten en specialistische service zijn wij dé perfecte partner voor het keuren en certificeren van uw meetmiddelen!

Wilt u meer weten over de kosten? Lees dan onze pagina over de certificeringskosten.

JN Testapparatuur, gespecialiseerd in APK testapparatuur.

Koop bij de man die repareren kan!

Goede prijs/kwaliteit verhouding en 100% klanttevredenheid.